НА ЛЬВІВЩИНІ ЗА УЧАСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ КОМІТЕТУ РЕГІОНІВ ОБГОВОРИЛИ РЕФОРМУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Дата: 03.07.2017 12:23
Кількість переглядів: 520

   Фото без опису

     У п’ятницю, 30 червня, у місті Хирові, що на Старосамбірщині, відбулося третє засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна з питань децентралізації. 

    Таку спільну робочу групу України та Комітету Регіонів ЄС було створено для допомоги з впровадженням реформи з децентралізації в Україні. Зокрема, її функція полягатиме в сприянні реалізації підготовленої реформи та наданні практичної допомоги з боку ЄС місцевим органам влади. 

     Під час засідання сторони обговорили прогрес впровадження Україною реформ із децентралізації влади та адміністративного устрою, зокрема на Львівщині. Як відомо в області уже утворено 25 об’єднаних територіальних громад. Колеги з Європейського Союзу поділилися власним досвідом та засвідчили готовність реалізувати спільні проекти з адаптації реформи децентралізації на місцях.

     «Ми вітаємо таку ініціативу, яка сьогодні відбувається на Львівщині. Вірю, що коли Україна повернеться до Європи в якості дійсного члена Союзу, представники українських самоврядних структур також будуть членами шанованого товариства, - зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. - У нас наразі таких інституцій немає, ми зустрічаємося в межах своїх асоціацій місцевих рад для обговорення та вирішення актуальних питань.  Ми б хотіли, щоб засідання у таких форматах та за участі наших Європейських партнерів на Львівщині відбувалися частіше і були розраховані на  певний результат»

     Як зазначивпрезидент Комітету регіонів ЄС Маркку Марккула,співпраця між та Україною буде продовжуватися, як в  питанні впровадження реформи децентралізації, так і в реформуванні галузі охорони здоров’я та освіти. «Ми готові надавати консультативну допомогу фахових експертів та проводити тематичні тренінги на місцях», - додав він. 

      Як відомо, Комітет регіонів – це консультативний орган Ради ЄС і Комісії, який готує висновки з усіх питань, що зачіпає інтереси регіонів. Комітет складається з 344 членів - представників регіональних і місцевих органів, повністю незалежних у виконанні своїх обов'язків. 

Джерело: http://www.oblrada.lviv.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь