У Грабовецькій ОТГ вшанували пам'ять героїв Крут

Дата: 28.01.2017 15:08
Кількість переглядів: 766

  Фото без опису 

        29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут.  Напередодні, 27 січня, у бібліотеці с. Грабовець відбулася  година історичної правди "Трагедія й звитяга Крут". Захід провели спільно з усіма бібліотеками ОТГ, сюди завітали читачі сіл Конюхів, Воля-Довголуцька, Монастрирець, Колодниця, Довголука й звичайно мешканці с. Грабовець.
        Бібліотекарі розповіли присутнім про трагічні сторінки історії України початку 20 століття. 29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.  Ці події перегукуються з сьогоденням, коли Україна боронить свої східні кордони від російської агресії. Герої Крут є прикладом для  молодого покоління й сучасних воїнів. Але водночас ця трагічна сторінка нашої історії має бути уроком для українців, щоб такі трагедії більше не повторювались. 
         В пам'ять про Героїв Крут  звучали пісні та вірші у виконанні учнів 1- 11 класів. А заступник сільського голови Віктор Тучапський подякував усім учасникам та побажав берегти па'ять про героїв України. На завершення отець Зеновій окропив усіх свяченою водицею й побажав частіше зустрічатися у стінах бібліотеки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь