Енергоефективність - запорука успіху Грабовецької ОТГ

Дата: 05.10.2017 15:35
Кількість переглядів: 860

  Фото без опису

       5 жовтня в приміщенні Народного дому  с. Грабовець відбувся  тренінг «Енергоефективність як фактор успішної Громади».  Навчання для керівників бюджетних установ громади провів тренер GIZ з енергоефективності координатор "Виїзного офісу енергозбереження", представник Центру ресурсоефективного та чистого виробництва (проект UNIDO) Василь Прусак. Він наголосив на  необхідності щоденного обліку використання енергоресурсів в будівлях, який допоможе оцінити  стан енергоспоживання будівель й надалі створити енергопаспорти цих приміщень.
        Пан Василь розповів про неінвестиційні та маловитратні заходи енергозбереження, серед яких зміна поведінки користувачів, яку можна мотивувавти преміями. Йшла мова також про заходи з термомодернізації будівель. Було проведено  анкетування й  запропоновано  сформувати перелік першочергових будівель для зменшення використання енергоресурсів .
       Для  енергоефективних заходів необхідний фінансовий ресурс.Тож, щоб залучити фінансування на реалізацію енергоефективних заходів, Грабовецька громада взяла участь  у написанні Проекту диверсифікації підприємницької діяльності у сільській місцевості Львівської області який спрямований на  вирощування енергетичних культур, зокрема енергетичної верби, й переведення теплопостачання  будівель бюджетних установ на місцеве біопаливо. Одним із його авторів є Василь Прусак.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь