Чому не їздить автобус Стрий - Грабовець

Дата: 24.04.2017 15:51
Кількість переглядів: 821

   Фото без опису

      Перевізник ТзОВ «Стрийське АТП» 18 квітня вкотре залишив мешканців с. Грабовець без транспортного сполучення з містом Стриєм, тим самим порушив угоду, яку підписував зі Стрийською РДА. Перевізник мотивує свої дії тим, що пасажири, мешканці села Грабовець, не сплачують за проїзд, або сплачують не повну вартість. Умовою перевізника є вартість проїзду 8 грн., однак і пасажири й місцева влада не згідні з такими драконівськими тарифами. Голова  Грабовецької сільської ради Богдан Барабаш та депутати сільської ради від села Грабовець  провели не одні переговори з перевізником, які на даний час не дали позитивних  результатів.

          28 лютого 2017 р. під головуванням заступника Львівської обласної адміністрації Ірини Гримак у Стрийському районному Народному домі відбулася зустріч представників Стрийської РДА, голів сільських рад Стрийщини з директором ТзОВ «Стрийське АТП» паном Ярославом Олеськівим. Під час зустрічі був складений протокол засідання, у якому зафіксовано, що

ТзОВ «Стрийське АТП» має погодити графіки руху згідно паспортів маршрутів з головами сільських рад до 01.04.2017 р. та подати у Стрийську РДА та Районну раду економічне обґрунтування підняття тарифів на перевезення.

        Однак на даний час ні одного, ні другого пункту не виконано. Навпаки, маємо ще гіршу ситуацію – мешканці села Грабовець вкотре без транспортного сполучення з м. Стриєм. Перевізник ТзОВ «Стрийське АТП» 04 квітня 2017  без попередження зняв з рейсу приміський автобус «Стрий-Грабовець», мотивуючи тим, що громадяни села не сплачують повну вартість проїзду (8 грн.), не надавши на погодження в сільську раду документи про затвердження графіку руху автобуса та економічно обґрунтовані тарифи.

         Виконком Грабовецької  сільської ради звернувся з відповідними листами до заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак та у Стрийську РДА. Також були проведені переговори з представниками ТзОВ «Стрийське АТП» та зустрічі з заступником голови Стирийської РДА Любомиром Кащуком.

         Після цих звернень  перевізник ТзОВ «Стрийське АТП» тимчасово відновити пасажирські перевезення за маршрутом «Стрий – Грабовець». Однак уже 18 квітня  знову їх припинив. Впродовж тижня виконком голова Грабовецької сільської ради  разом з депутатами намагаються врегулювати це питання, однак вимога перевізника 8 грн.  й гарантія від представників влади, що мешканці будуть їх сплачувати. Сьогодні, 24 квітня, у заступника голови РДА Любомира Кащука знову були проведені переговори з перевізником, однак безрезультатно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь