Пошук

День писемності у НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ»

Дата: 12.11.2018 11:11
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

     Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації.

         Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

       9 листопада 2018 року в НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ» проведено ряд запланованих заходів.  День розпочався з поетичного радіострумка «З рідним словом міцніє держава» та святкового флешмобу учнів 1-4 класів «Рідна мова в рідній школі».

Фото без опису

         В холі НВК була організована творча виставка дитячих малюнків «Наша мова калинова» (1-4 кл.) та плакатів «Слово, моя ти єдиная зброє…» (5-11кл.).

         Учні 1 класу виготовили лепбук «Любов до мови – це…», другокласники написали диктант про культуру спілкування та чистоту мовлення. Учні 3 класу презентували творчий проект «З Україною в серці», а четвертокласники взяли участь у поетичному  марафоні «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи!».  Класні керівники 1-11класів провели годину спілкування «З рідним словом – ми український народ».

     Учні та вчителі приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – 2018.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь