Пошук

Голова Грабовецької ОТГ взяв участь у Форумі місцевого самоврядування

Дата: 05.12.2018 15:41
Кількість переглядів: 438

 Фото без опису  

      Державна підтримка на інфраструктуру за період децентралізації зросла у 39 разів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на Форумі місцевого самоврядування, який відбувається у Києві. 
     Форум зібрав представників органів місцевого самоврядування з усієї країни. Львівщину представляють голови об’єднаних громад, серед яких голова Грабовецької ОТГ Богдан Барабаш,  а  також директор та радник Львівського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 
     У 2018 році частка місцевих бюджетів вже складає 52% в зведеному бюджеті країни, а місцеві бюджети за чотири роки реформи зросли у 3,4 рази.
     Окрім власних доходів, ОТГ щороку отримують кошти субвенцій: інфраструктурну, освітню, медичну та соціально-економічного розвитку. Загальний обсяг державної підтримки на розвиток громад та розбудову інфраструктури місцевих громад вже збільшився у порівнянні з 2014 роком у 39 разів.
      Прем’єр-міністр України, звертаючись до учасників Форуму, відзначив нову якість послуг, які вже надаються на території громад, і нагадав, що в листопаді створено робочу групу, яка напрацьовує формат необхідних рішень для подальшого впровадження реформ.
      Йшлося також і про другий рівень адміністративно-територіальної реформи, який стосується районів. За словами глави Уряду, «постає питання не до кількості районів, а якості. Краще сформувати 100 спроможних районів, ніж мати вдвічі більше районів, які пусті, без коштів і можливостей вирішувати проблеми людей», - сказав Володимир Гройсман.
      Нагадаємо, що реформа децентралізації в Україні впроваджується з квітня 2014 року. Відтоді ухвалено декілька законодавчих актів, які закріплюють адміністративні повноваження та фінансові можливості громад. Наразі в Україні сформовано вже 874 ОТГ, в частині з яких мають пройти перші вибори.
      У 18 районах ОТГ сформовані на 100%. Разом з тим є 99 районів, де немає жодної об’єднаної громади. Прямі міжбюджетні відносини мають 665 громад. Доходи їх бюджетів за 11 місяців поточного року склали 18,9 млрд грн. В ОТГ створено 123 центри надання адміністративних послуг.
     У 2020 році планується провести місцеві вибори за новим принципом роботи місцевого самоврядування на основі перспективних планів.

Джерело: http://lgdc.org.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь