На теренах Грабовецької ОТГ обговорювали перспективи збільшення видобутку на Орів-Уличнянському нафтогазовому родовищі

Дата: 29.12.2018 19:04
Кількість переглядів: 950

Фото без опису   

    27 грудня в приміщенні Народного дому с. Грбовець відбулася нарада  «Стан розробки та перспективи збільшення видобутку вуглеводнів на Орів-Уличнянському нафтогазовому родовищі». Зустріч пройшла відповідно до стратегії розвитку паливно-енергетичного комплексу Львівщини, в межах проекту «ІПВГ" 

 Участь у нараді взяли представники Стрийської, Дрогобицької та Сколівської райдержадміністрацій, голова Грабовецької ОТГ Богдан Барабаш та голови Орівської, Доброгостівської, Верхньостинавської, Уличненської сільських рад, на території яких розташоване Орів-Уличнянське нафтогазове родовище, представники видобувного підприємства ПАТ «Укрнафта», НГВУ «Бориславнафтогаз», а також експерт ГО «Агенція розвитку та співробітництва».
   Під час зустрічі йшлося про створення інструментів для прозорого управління видобутком й виробництвом вуглеводневих ресурсів на місцевому рівні та налагодження продуктивної співпраці між трьома сторонами ініціативи: органами державної влади і місцевого самоврядування, суспільством та видобувними компаніями в Львівській області.

   «У межах наради порушили проблемні питання щодо стану видобутку вуглеводнів, отримання рентних платежів громадами, перспективи з нарощення видобутку, а також плани відновлення свердловин з ліквідаційного фонду», - повідомив заступник директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Грет.

Фото без опису

  Крім цього, об’єктивну та вичерпну інформацію щодо планів надав операційний менеджер НГВУ «Бориславнафтогаз» Андрій Барабаш, який зазначив, що на родовищі є достатня кількість потенційних свердловин для відновлення, які пробурені в минулому (до ста свердловин), із застосуванням в них методів інтенсифікації припливів та новітнього обладнання для нарощення видобутку.

  За результами системного підходу нафтогазовидобувного підприємства до вирішення складних виробничих питань із видобутку нафти і газу, очікується відновлення до десяти свердловин, що суттєво вплине на збільшення видобутку вуглеводнів на родовищі.

   Тільки у злагодженій співпраці нафтогазовидобувних підприємств, громадських організацій та органів влади можливо ефективно вирішувати непрості завдання зі стратегії збільшення видобутку нафти і газу на Львівщині.

    Від цього громади отримають додаткові кошти для вирішення соціально-економічних питань на місцях, це також дозволить зміцнити рівень енергетичної незалежності України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь