У НВК «Конюхівський ЗНЗ І – ІІІ ст. – ДНЗ» вшанували пам'ять Олекси Гасина

Дата: 02.02.2019 14:14
Кількість переглядів: 938

Фото без опису     

   31 січня 2019 року в НВК «Конюхівський ЗНЗ І – ІІІ ст. – ДНЗ» відбулася урочиста академія, присвячена 70 – тій річниці з дня смерті Олекси Гасина – «Лицаря».  

    Сьогодення зібрало різні покоління  для того, щоб вшанувати пам'ять генерала УПА, активного політичного та військового діяча,  вояків Української Повстанської Армії, які своєю боротьбою не тільки запалили надію на вільне життя в серцях мільйонів українців, але й показали героїзм та самопожертву в боротьбі з тоталітарним режимом.

   Біля  монументу Олексі Гасину відбулася поминальна панахида.

   Учні декламували вірші в пам'ять про героїв, висловлюючи слова подяки загиблим воїнам, що боролися за честь і волю нашого народу. Торкнулися струн людської душі  пісні  у виконанні вокального дуету.

     На заході були присутні   представники Грабовецької ОТГ,  районної влади,  гості із Сумщини, представники КУНу та братства ОУН  - УПА, які разом з конюхівчанами долучилися  до вшанування пам’яті  провідника українського народу - Олекси Гасина.

     Учасники дійства запалили свічки пам’яті та вшанували хвилиною мовчання  О. Гасина та всіх героїв, які поклали своє життя на вівтар  слави України.

      Нехай історична пам’ять українського народу, почуття національної гідності, самоповаги додають нам сил і натхнення в усіх справах заради процвітання України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь