Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Не спалюйте суху траву!

Дата: 04.03.2019 11:57
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

     Спалювання сухої рослинності та сміття завдає великої шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, особливо у пожежно-небезпечний період.

      Пам’ятаймо, що під час спалювання у повітря виділяється небезпечні, а часом і канцерогенні речовини (сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали), які є дуже шкідливими. Зокрема, вони викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, спричиняють головний біль, викликають втомленість, можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини і посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

     Крім того, дим негативно впливає і на стан навколишнього природного середовища – знижується родючість грунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря та з’являється пожежна загроза для прилеглих територій.

     На основі безперечного чинника широкого спектру негативних наслідків підпалів, а особливо небезпеки для здоров’я та життя людей, спалювання сухої трави, стерні, пожнивних рослинних залишків, без дозволу відповідних органів, є заборонене законодавством України.

        Відповідальність за порушення цієї норми є передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладання штрафу на громадян  від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  (170-340грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн.), (ст.77-1 КУпАП).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь