Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Шевченкові дні в Довголуцькій школі

Дата: 12.03.2019 09:52
Кількість переглядів: 1228

Фото без опису 

      Кожен великий народ має свої знакові постаті. Березневі дні ми завжди присвячуємо Тарасові Григоровичу Шевченку, нашому поету, письменнику, живописцю. 205 років проминуло з того часу, коли українська земля подарувала світу великого поета Тараса Григоровича Шевченка. Це ім'я знайоме і близьким багатьом людям в різних куточках світу.

      «Ми чуємо тебе , Кобзарю, крізь століття» – під  таким гаслом проходили Шевченкові дні в Довголуцькій СЗОШ І-ІІ ступенів Грабовецької ОТГ. 7 березня у школі в рамках проведення Шевченкіани відбувся конкурс читців творів Тараса Шевченка. Кобзареве слово зазвучало з уст учнів 1 – 9 класів.

      Про велич генія, незвичайну долю, нескореність, безмежну любов до України школярі говорили під час виховного заходу «Почути Кобзаря крізь віки», який відбувся 10 березня за присутності гостей та батьків учнів. Учасники урочистого заходу вшанували пам'ять видатного поета, художника Т.Г. Шевченка. У чудово прикрашеній залі учні розповідали вірші про життя та творчість  інсценізували окремі моменти з життя поета. Заспівані пісні  та виконані таночки розчулили кожного присутнього на святі: всі зрозуміли, що пізнавати Шевченка – це працювати до сьомого поту і наближатися до торжества добра над злом.

      Учні  переглянули виставку книг, із цікавістю розглядали малюнки Тараса Шевченка, його портрети у ранньому та молодому віці.

          У свій час, сам того не знаючи, Шевченко сотворив подвиг. Його поетичне слово має чудодійну силу, воно любить і ненавидить, воно плаче і сміється, воно радіє і сумує разом з нами і сьогодні. Тарас Григорович – дар Божий для українського народу, всього людства. Тож живімо Шевченком, продовжуймо його безсмертя в собі і слухаймо Кобзареве слово!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь