День цивільного захисту в Довголуцькій школі

Дата: 22.04.2019 16:22
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

     Щоб навчити дітей не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, діяти зібрано та рішуче, 17 квітня 2019 року в Довголуцькій СЗОШ І-ІІ ступенів Грабовецької ОТГ було проведено тренування – «День цивільного захисту», в ході якого було відпрацьовано всі заходи відповідно до «Плану підготовки та проведення тренування - «Дня цивільного захисту».

  Проведенню «Дня цивільного захисту» передувала всебічна підготовка його учасників, проведено інструктивно-методичні заняття з членами штабу керівництва, в ході яких були відпрацьовані документи «Дня цивільного захисту», проведено інструктажі по заходах безпеки з працівниками, які були залучені до відпрацювання практичних заходів.

   Розпочався «День цивільного захисту»  загальношкільною лінійкою та вітальною розминкою. Під час  відпочинкової паузи присутні мали змогу оглянути  виставку малюнків, стіннівок та учнівських експозицій на протипожежну тематику, а також виставку літератури по цивільному захисту.

    Завідувач навчально-консультаційним пунктом у м. Стрию навчально-методичного центру з ЦЗ БЖД у Львівській області Дмитро Наливайко ознайомив присутніх із нормативно-правовою базою з питань ЦЗ, а також залучив присутніх до розв’язання ситуаційних завдань по роботі керівника при загрозі чи виникненні НС. Директор школи Любов Кумечко  ознайомила керівників навчальних закладів ОТГ із презентацією «Організація  цивільного  захисту  у школі». Заступник директора школи Любомира Ткач  провела із учасниками заходу тренінг «Взаємодія стихійних явищ і причин їх виникнення від антропогенного впливу на природне середовище».

   У рамках тренування педагогічними працівниками школи спільно із здобувачами освіти проведено навчально-виховні заходи згідно плану підготовки, а саме: у 4-му класі (класний керівник  Тетяна Курило ) урок–казка «Вогонь – друг чи ворог» , а в 6-му класі (вчитель Анна Брик ) – фрагмент уроку з основ здоров’я «Пожежна безпека оселі». Метою даного  спілкування було поглибити знання учнів про причини пожежі, навчити цінувати людське життя, берегти своє здоров’я, виховувати навички обережного поводження з вогнем. Учитель фізичної культури Ігор Олійник провів спортивні змагання з елементами цивільного захисту між командами учнів 5 і 6 класів.

      Завершився «День ЦЗ» практичним тренуванням з швидкої евакуації усіх учасників освітнього процесу за сигналом «Пожежа в школі».

     Директор школи Любов Кумечко  на основі особистих спостережень за діями здобувачів освіти та педагогів, підвела підсумки виконання запланованих заходів з цивільного захисту. У своєму наказі вона зазначила, що практичне за-кріплення знань, набутих учнями під час вивчення за навчальними програмами питань із безпеки життєдіяльності та цивільного захисту населення, було відпрацьовано у ході тренування –  «Дня цивільного захисту», яке було проведено на високому організаційному і методичному рівнях. Мету досягнуто, поставлені завдання виконано.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь