«ВИШИВАНКО МОЯ, ВИШИВАНКО»… Свято у Довголуцькій школі

Дата: 17.05.2019 10:31
Кількість переглядів: 582

Фото без опису

Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!

       Не перший рік у Довголуцькій СЗОШ І-ІІ ступенів Грабовецької ОТГ, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції «Одягни вишиванку» у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів.

      Українська сорочка-вишиванка. Вона ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Нині ми сприймаємо мову вишитої сорочки здебільшого, як сукупність візерунків, гру кольорів, майстерність вишивальниць. А вона, між тим, народилася не тільки, як витвір мистецтва, а й як наш оберіг. Бо закодована була одвічними життєдайними знаками сонця, землі і води. І захищала така сорочка, й сили додавала, й кохання берегла…

          У рамках відзначення свята проведені дійства, приурочені Дню вишиванки. Зокрема, заслуговує уваги родинне свято «Мамину турботу збереже сорочка, захистять від лиха хрестиків рядочки», підготовлене учнями 5 – 6 класів(класні керівники Світлана Лешик, Галина Брелик ). На дійство діти запросили своїх матерів та бабусь.
           По класах відбулися  виховні заходи, на яких учні та вчителі розповідали про історію української вишивки, про значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка.

        На завершення свята учні провели імпровізований флешмоб «Єднай нас, вишиванко!», який створив таку хвилю емоцій, що наступного року, мабуть, нас чекає вже не хвиля, а справжнє цунамі вишиванок за участю усіх учнів школи!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь