Пошук

Запрошуємо жінок громади перевіритися на рак шийки матки і грудної залози. Де пройти обстеження

Дата: 11.10.2019 12:18
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

З 7 по 20 жовтня триватиме акція «Дні профілактики патології шийки матки і молочної залози у жінок» на Львівщині. Відтак мешканок області закликають пройти безкоштовні обстеження, аби попередити ці онкозахворювання.

Про це  повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Директорка Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яна Служинська, що Львівська область одна із не багатьох в Україні, де забезпечують безкоштовне скринінгове обстеження жінок. Також вона наголошує, що рак, який виявлений на ранніх стадіях, у 95% повністю виліковний

«Найголовніше: попри дієве і високоякісне обладнання – маємо продовжувати роз’яснювальну, інформаційну кампанію. Життя жінок залежить від їхньої відповідальності за власне здоров’я: регулярні і вчасні обстеження можуть врятувати їхнє життя», – зазначила вона.

Як повідомив голова Українського лікарського товариства у Львові, заступник директора Львівського регіонального клінічно-діагностичного онкологічного центру Олег Дуда, на сьогодні у області працюють 7 скринінгових центрів, у яких жінки можуть пройти обстеження і виявити пухлину на дуже ранніх стадіях, які легко лікуються. Вони розташовані у Львові, Дрогобичі, Червонограді, Самборі, Стрию. Запис на дослідження у ці скринінгові центри може провести сімейний лікар та ваш акушер-гінеколог чи онколог.

«Минулого року ми виявили рак першої стадії у 82 жінок – по суті, завдяки скринінгу, ці життя були врятовані. Обстежуватись можна і не під час акції – нею ми привертаємо увагу до проблеми, жінка може пройти обстеження у будь-який час», – сказав Олег Дуда.

Експерт департаменту охорони здоров’я з онкогінекології Світлана Струк додала: «Лікування раку залежить виключно від стадії розвитку патології шийки матки, від якої страждають переважно молоді жінки репродуктивного віку. Тому ще раз закликаю не відкладати обстеження, а прийти і пересвідчитись, що ви здорові».

Додамо, що за минулорічну акцію було проведено 786 мамографій, у 12 осіб виявлено рак молочної залози. Серед оглянутих виявлено цитологічно 345 випадків патологій, що становить 1,4% від усіх оглянутих. Цитологічно рак виявлено у 18 жінок, підозра на рак – 25 жінок, важких дисплазій – 55, легких дисплазій – 247 жінок.

Згідно з інформацією на сайті департаменту охорони здоров’я ЛОДА, безкоштовне обстеження на Львівщині можна пройти у:

  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Львів (обласний), вул. Ак. Сергія Єфремова, 59.
  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Львів (міський), Комунальна 5-а міська клінічна поліклініка, вул. Виговського, 32.
  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Дрогобич, Дрогобицька міська лікарня № 3, вул. Трускавецька, 67.
  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Самбір, Самбірська центральна районна лікарня вул. Коперника, 14.
  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Стрий, Стрийський пологовий будинок вул. Косака, 9.
  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Стрий, Стрийська міська центральна лікарня вул. Т. Шевченка, 59.
  • Міжрайонному скринінговому центрі у м. Червоноград Червоноградська центральна міська лікарня вул. Івасюка, 2.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь