Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Про підсумки проведення Тижня безпеки дорожнього руху в НВК «Конюхівський ЗНЗ І-IIIст.- ДНЗ»

Дата: 19.11.2019 15:01
Кількість переглядів: 2126

Фото без опису

Дорожньо-транспортний травматизм – один з найнебезпечніших світових загроз здоров’ю і життю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я  він посідає восьме місце в списку головних причин смертності серед молоді. Виходячи з цього в НВК  «Конюхівський  ЗНЗ I-III ст.-ДНЗ», проводилася систематична робота, яка включала в себе такі елементи, як спільна діяльність учителя і учнів, відповідні організаційні форми і методи навчання; закріплення отриманих знань шляхом формування спеціальних умінь і навичок під час виконання домашніх завдань, проведення позакласних занять і заходів по безпеці дорожнього руху, а також у сім’ї. Проводилася робота на різних рівнях, з урахуванням вікових особливостей та індивідуальних якостей. Працюючи таким чином, можна добитись того, що дотримання правил дорожнього руху стане потребою і нормою життя для учнів, в результаті--це буде сприяти збереженню здоров’я і життя дітей, попередженню випадків дорожнього травматизму.

        Впродовж І семестру та на передодні канікул у НВК були проведені інструктажі з безпеки життєдіяльності з учнями, які реєструються у відповідних журналах.

       Щопонеділка на загальношкільній лінійці проводяться профілактичні «хвилинки», щоб нагадати про безпеку дорожнього руху. Мета "хвилинки" – зосередити увагу дітей на питанні безпечної поведінки на вулиці, пішохідних переходах тощо.

З метою попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу, формування навичок безпечної поведінки та пропаганди здорового способу життя в НВК проведено Тиждень безпеки дорожнього руху з 11 до 17 листопада  2019 року відповідно до наказу  № 105 від 11. 11.2019р.

Класні керівники 1-11 класів, вчителі - предметники розповідали школярам, учасникам дорожнього руху, як правильно поводитися на вулиці та застерігали від усіх небезпек, що можуть спіткати пасажирів та пішоходів, наводячи приклади та нагадуючи правила дорожнього руху, зокрема проведено ігри – змагання «Розумні пішоходи» (кл. кер. 5 кл. Каліцун М.Р.), «Кращий знавець дорожнього руху» (кл. кер. 4 кл. Кравців Г.Т.), «Азбука вулиць» (кл. кер. 11 кл. Греб Н.Т.);уроки – квести «Спитай у долі строгої, якою йти дорогою» (кл. кер. 2 кл. Дрозд Н.З.), «Безпека на дорозі – показник культури нації» (кл. кер. 10 кл. Уруська О.М.), вікторину «Руху правила єдині – поважати їх повинні» (кл. кер. 3 кл. Тивонович Л.В.), конкурс малюнків на асфальті «Правила дорожнього руху знай – життя і здоров’я зберігай» (вч. обр. мист. Мацигін Л.З.), практичне заняття «Надання першої домедичної допомоги при ДТП» (вч. Захисту Вітчизни Костів О.Б.). Класний керівник 1 класу Куришко Г.М. організувала прем’єру театральної вистави «Пригоди звірят», а класний керівник 9 класу Усарська Р.Д.– уявну мандрівку «Вулицями великого міста».  

Вчитель основ здоров’я Андріїв М.Р. провела  урок  на  тему:» Питання правил безпеки дорожнього руху», використовуючи інтерактивні методи: “Мозкова атака”, рольова гра, «акваріум», дискусії, розгляд та аналіз конкретних життєвих ситуацій.

Педагог – організатор Візнюк М.С. спільно з класним керівником 8 класу Ходань Л.Є. організували відеоперегляд ФІЛЬМУ  "Правила дорожнього руху" для дітей. Групи дорожніх знаків. Обов’язки пішоходів під час руху».

15 листопада класними керівниками 1-11 класів проведено Єдиний національний урок «Безпечна країна».Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь