Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Як святкуватимемо Великдень в умовах карантину

Дата: 15.04.2020 14:00
Кількість переглядів: 1556

Фото без опису

Шановні мешканці громади! Наближається свято Воскресіння Христового. Цього року ми будемо святкувати його в особливий спосіб. Закликаємо вас дослухатися до церковних провідників: УПЦ  Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України  та  глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука про  єднатися вірних у молитві через онлайн трансляції з парафіяльних храмів або брати участь у інших трансляціях.

Тут посилання на трансліції з храмів м. Стрия:

Катедральний Храм Успіння пресвятої Богородиці

00.00 – ПАСХАЛЬНА АРХИЄРЕЙСЬКА БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ
9.00 – Утреня
10.00 – СВЯТА ЛІТУРГІЯ

сайт:  https://uspinnia.org.ua/
фб-сторінка парафії:  https://www.facebook.com/uspinnia/
 трансляція також здійснюватиметься на каналі ТРК «Лан»

Храм Всіх Святих Українського Народу м. Стрия
Сайт: http://vsun.org.ua/
фб-сторінка парафії: https://www.facebook.com/VsunUgcc/

 

Також можно долучитися до трансліції богослужінь:

Патріаршого собору Воскресіння Господнього УГКЦ в Києві  https://zhyve.tv/

Собор Преображення Господнього ПЦУhttps://www.preobraz.kiev.ua/

Свято-Михайлівський Золотоверхній монастир: http://www.archangel.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=featured&Itemid=63

 

У Страсний Тиждень згідно Декрету Стрийської Єпархії УГКЦ усі богослужіння, приписані літургійними книгами будуть звершуватись  при закритих дверях храму і без присутності інших людей. 

Процесії навколо храму у Страсну П’ятницю та перед Пасхальною Утренею в часі карантину є забороненіЩодо винесення плащаниціто без обходу її слід встановити на приготованому Божому Гробі На Пасхальній Утрені приписаний звичай відкривання вхідних дверей храму дозволяю замінити на відкривання царських дверей.

Протягом Страстної П’ятниці та Суботи для почитання плащаниці в храмі дозволено одночасно перебувати стільком особамскільком буде забезпечена відстань один від одного не менше 1,5 мале не більше як 10-ть осіб  одночасноВ храм необхідно заходити у захисній масці Безпосереднього доступу осіб до плащаниці не буде. Забороняється почитання Плащаниці поцілункомнатомість почитання слід виражати поклоном.

Напередодні  Неділі Пасхи і на сам Великденьз огляду на можливе велике скупчення людейзабороняється освячувати пасхальні кошики у храмах чи біля храмівОсвячення пасхальних страв відбувається у наступний спосібвірні беруть участь в онлайн трансляції Божественної Літургії, після прочитання священником молитов на освячення страв хтось із родини приготовані страви сам окроплює свяченою водою.

 

Крім цього закликаємо громадян утриматись від традиційних святкових застіль у колі великої родини та друзів. Проведіть цей Великодній час у колі сім’ї.  Будьте здорові та бережіть себе.

 


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь