Пошук

Запрошуємо долучитися до акції «Chornobyl 34-Запали свою свічку»

Дата: 25.04.2020 17:36
Кількість переглядів: 885

  Фото без опису 

    26 квітня Україна відзначаює 34-ту роковину  аварії на Чорнобильській АЕС. Цього року, ми знову переживаємо тривогу і страх перед невидимим воргом...  У  1986 році  українці навіть не здогадувалися про те, що невидима радіація повільно їх вбиває. Катастрофа, вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними падіннями. Радіоактивного ураження зазнали близько 600 000 осіб, насамперед, ліквідатори катастрофи. Вони практично "голими руками" гасили пожежу на ЧАЕС  - а цивільне населення спокійно насолоджувалось весняним сонечком. Мешканці Прип'яті довго не могли зрозуміти навіщо їх вивозять з рідного дому й не підозрювали, що сюди вони більше не повернуться. Керівництво УРСР та СРСР намагалося приховати правду про небезпеку та масштаби трагедіії, попри це проводили  першотравневі демонстрації під радіаційними променями. З плином років, ми тільки можемо догадуватись  про те, які наслідки це мало для здоров'я нації. 
     У 2020 році весь світ зустрівся з новим невидимм ворогом – COVID-19. Однак, сьогодні ми маємо доступ до інформації і можемо захистити себе та рідних. Заклили про дотримання карантину лунають з екранів телебачення, сторінок газет. В інтернеті можна знайти безліч інформації. Не залишитися самотніми в своїх домівках нам допомагають сучасні засоби комунікації.
     Тоді, у 1986 році, усього цього не було, а  на порятунок людства від техногенної ядерної катастрофи  стали мужні ліквідатори. І сьогодні ми вшановуємо пам’ять померлих і дякуємо тим, хто серед нас.  25 квітня о 23:00, відбудеться акція «Chornobyl 34-Запали свою свічку». Закликаємо всіх долучитися до цих заходів та запалити на підвіконні свічку, аби вшанувати пам’ять Героїв Чорнобиля зі своїх домівок. У ніч із 25 на 26 квітня о 00:23 традиційною хвилиною мовчання завершиться акція «Ніч пам’яті».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь