Щодо призначення громадських інспекторів з охорони довкілля.

Дата: 06.05.2021 14:45
Кількість переглядів: 984

Фото без опису

Законодавством визначено можливість здійснення громадського контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища шляхом реалізації громадянином України права на отримання повноважень громадського інспектора з охорони довкілля.

Діяльність громадських інспекторів з охорони довкілля регламентується «Положенням про громадських інспекторів з охорони довкілля», що затверджене наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 р. №88. У Положенні визначено права та обов’язки громадських інспекторів з охорони довкілля. Кодексом України про адміністративні правопорушення (стаття 255) визначено статті, за якими громадський інспектор з охорони довкілля має право складати протоколи при виявленні ним порушення вимог природоохоронного законодавства і надавати Державній екологічній інспекції у Львівській області (далі - Інспекція) для притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Діяльність громадського інспектора з охорони довкілля Львівської області координує державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Львівської області, який надає відповідну методичну допомогу. Крім цього, Інспекція періодично організовує навчання для громадських інспекторів з метою вирішення актуальних питань у природоохоронній сфері, зокрема, для забезпечення належного контролю під час проведення природоохоронних операцій, під час пожежонебезпечного періоду, а також у період заборон на проведення полювання та рибальства.

Громадянин України, який має намір бути призначеним громадським інспектором з охорони довкілля та здійснювати громадський контроль у природоохоронній сфері (громадських засадах, без увільнення від основної роботи і без оплати праці), подає відповідні документи Інспекції.

Вимоги до претендентів, порядок надання та розгляду документів визначено Інструкцією з організації оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля, затвердженою наказом Державної екологічної інспекції України від 08.11.2012 №215. Відповідна інформація для претендентів та форми для заповнення опубліковані на офіційному сайті Інспекції у розділі «Зв’язки з громадськістю» за посиланням: https://www.lviv.dei.gov.ua/posts/ 28. Для забезпечення співпраці у напрямку організації громадського контролю, документи від претендентів можна подати до Інспекції за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 98, к. 506. У разі відсутності зауважень щодо поданих документів, буде прийнято рішення про проходження стажування та надання допуску претендентів до участі у співбесіді, про що претендента буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь