Пошук

В Україні запустили проєкт з утилізації використаної тари з-під ЗЗР

Дата: 21.10.2021 14:16
Кількість переглядів: 869

Провідні світові виробники ЗЗР об’єдналися на платформі Європейської Бізнес Асоціації та запустили пілотний проєкт «Агро Варта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин (далі – ЗЗР), що є одним із типів небезпечних відходів, які потребують уваги. Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб'єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою.

З цією метою провідні  світові виробники ЗЗР об’єдналися на платформі Європейської Бізнес Асоціації та  запустили пілотний проєкт «Агро Варта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин.

В рамках проєкту за результатами тендеру були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. Ці компанії безкоштовно для фермерів забезпечують повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проєкту* (збирання, перевезення, переробку та утилізацію)», — повідомив експерт.

Подача заявок на збір та переробку тари з-під ЗЗР відбувається на спеціальній електронній платформі.

Також можна ознайомитись з Презентацією «Онлайн платформа «Агро Варта»→ та Презентація «Система утилізації тари з-під ЗЗР Агро Варта»→

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь