Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРНОГО СПІВІСНУВАННЯ

Дата: 16.05.2022 10:42
Кількість переглядів: 1089

Фото без опису

8 грудня 2017 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (72/130) проголосила 16 травня Міжнародним днем мирного співіснування, з метою постійної мобілізації зусиль міжнародного товариства на заохочення миру, терпимості, єднання, взаєморозуміння і солідарності людей Землі.
Мирне співіснування передбачає визнання відмінностей, вміння слухати, розуміти, поважати і цінувати інших, а також здатність жити в мирі та єдності.


У міжнародному форматі мирне співіснування – це тип відносин між державами з різним суспільним ладом, культурою, історією, традиціями, який передбачає: відмову від війни як засобу розв'язання спірних питань між державами, тільки шляхом переговорів, а також дотримання інших принципів у відносинах між державами, закріплених у міжнародно-правових документах.


Сама Організація Об'єднаних Націй була створена після Другої світової війни з метою захистити прийдешні покоління від лих і ймовірність нових воєн. Робота Організації полягає в налагодженні міжнародної співпраці, і розв'язання глобальних проблем економічного, соціального, культурного або гуманітарного характеру, а також в заохоченні та захисті прав людини і основних свобод для всіх незалежно від раси, статі, мови або релігії. Ця декларація стала результатом розвитку концепції про те, що «думки про війну виникають в умах людей, тому у свідомості людей слід вкорінювати ідею захисту миру». Адже мир є не тільки відсутністю конфлікту, але і позитивним, динамічним процесом участі, в якому заохочується діалог, і конфлікти вирішуються в дусі взаєморозуміння і співробітництва. Тому необхідно усувати в суспільстві всі форми дискримінації та нетерпимості, в тому числі за ознакою раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майна, інвалідності, народження або іншого статусу.


Україні сьогодні, як ніколи раніше є болісною та актуальною ця тема , в контексті перемоги. Сьогодні, як ніколи раніше, українці прагнуть бути вільним, та незалежним, суверенним народом, обмежованою рідними кордонами. Щодня, впродовж 82 днів Україна бореться за мир, проти фашистського навалу російських орків.


Борітеся – поборемо!
Все буде Україна!
Все буде перемога!
Все буде мир!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь