Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

ДЕНЬ ДНІСТРА

Дата: 26.05.2022 14:34
Кількість переглядів: 1022

Фото без опису

30 травня в Україні відзначають ДЕНЬ ДНІСТРА.

Дністер – транскордонна річка, друга за розмірами в Україні та дев’ята в Європі, що належить до важливих водних артерій України. Басейн Дністра розташований у семи областях на південному заході України (Львівська,Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька,Вінницька, Чернівецька та Одеська обл.).
Невелика його ділянка у верхів’ях басейну знаходиться у Польщі. Басейн має форму дуже витягнутого, зігнутого по середині овалу завдовжки близько 700 км при середній ширині 120 км. Висоти у гірській частині басейну
сягають 1000 – 1800 м БС.

Стрийський район знаходиться в басейні річки Дністер. Основні річки нашого регіону , такі як Стрий,
Свіча, Бережниця, Колодниця (Нежухівка), Вівня, Черничка, Летнянка є правими притоками цієї величної річки. Інші струмки , потічки, староріччя, а також ставки і озера так чи інакше пов’язані з притоками Дністра, вони неначе маленькі капіляри є частиною великої кровоносної системи, що дає життя нашому регіону – без води нема життя. Саме вони є місцем , постійного або тимчасового перебування багатьох видів тварин: земноводних, риб, птахів. Під час весняних і осінніх міграцій птахи використовують для відпочинку і підгодівлі.

Міжнародний день Дністра відзначається з метою закликати суспільство змінити своє відношення до використання водних ресурсів, зокрема Дністра, посилити екологічну освіту та виховати шанобливе ставлення до природних багатств.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь