Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

Повідомлення щодо програми державної іпотеки в Дії "єОСЕЛЯ".

Дата: 17.03.2023 15:09
Кількість переглядів: 85

єОселя

Приватне акціонерне товариство «Українська фінансова житлова компанія» (далі — Укрфінжитло), 100 відсотків акцій якого належить державі в особі Міністерства економіки України, відповідно до Умов забезпечення приватним акціонерним товариством «Українська фінансова житлова компанія» доступного іпотечного кредитування громадян України, затверджених постановою KMУ від 02.08.2022 №856 (далі — Умови), здійснює заходи із забезпечення житлом громадян України.

Умови передбачають можливість забезпечення житлом громадян, які не мають власного житла aбo площа якого менше ніж 52,5 кв. метра для сім’ї з однієї особи (одинока особа), та додатково 21 кв. метр - на кожного наступного члена сім’ї, на умовах іпотечного кредитування на строк до 20 років під фіксовану відсоткову ставку 7% річних у гривні на весь період кредиту.

Станом на сьогодні програма доступного іпотечного кредитування (далі Програма) доступна для військовослужбовців 3CУ, працівників правоохоронних та силових відомств, медичних працівників закладів охорони здоров’я державної або комунальної форм  власності,  педагогічних,    наукових    (науково-педагогічних) працівників,  працівників закладів освіти державної або комунальної форми власності. При цьому, частина процентної ставки для таких позичальників компенсується              Укрфінжитлом до рівня 3% річних.

Найближчого часу планується розширення категорій громадян, які зможуть скористатися Програмою за ставкою 7% річних.

Умовами передбачено, що роботодавцем кандидата або заінтересованою стороною (центральні органи виконавчої влади, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, організації, підприємства, установи) може здійснюватися компенсація:

  • першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки;
  • частини процентної ставки;
  • частини суми повернення кредиту.

Виплата компенсації здійснюється роботодавцем кандидата або заінтересованою стороною в межах затверджених на відповідний рік бюджетних призначень, за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством, у порядку, визначеному роботодавцем кандидата a6o заінтересованою стороною. Виплата компенсації може надаватися відповідно до законодавства на підставі регіональних та місцевих іпотечних програм за рахунок місцевих ресурсів (місцевих бюджетів).

Надання компенсацій заінтересованою стороною сприяє створенню додаткових передумов для стимулювання розвитку будівельної галузі регіону, розвитку суміжних галузей економіки, створює робочі місця, збільшує податкові надходження до бюджетів всіх рівнів, а також підвищує рівень соціального захисту працівників i престиж відповідних професій.

3 метою участі у Програмі пропонуємо розглянути питання щодо надання компенсацій потенційним позичальникам Львівської області за іпотечними кредитами.

У разі виникнення питань щодо умов Програми та організації подальшої співпраці, просимо звертатись до Євгена за тел: (067) 279 20 40; e—mail e.geykoYл ufяc.com.ua.

Матеріали Укрфінжитла щодо доступного іпотечного кредитування з компенсацією від заінтересованих сторін в рамках зазначеної Програми додаються.

Додатки

Пільговий кредит від держави на нове житло для захисників, вчителів та  медиків: в Дії доступна послуга єОселя — Дрогобицька районна військова  адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь