Пошук

На Львівщині створили новий мобільний додаток для подорожей регіоном

Дата: 14.10.2024 16:30
Кількість переглядів: 46

У застосунку «Львівщина. Унікальний спадок» зібрано понад 450 об'єктів історико-архітектурних пам'яток, а також 20 туристичних шляхів області. Цей проєкт реалізувала ГО «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду.

Мета цього застосунку – збереження та популяризація культурної спадщини нашого регіону. Львівщина має близько 8 500 пам’яток, і ми прагнемо зробити їх доступними для кожного. Додаток є двомовним, тому ним можуть користуватися як українці, так і туристи з інших країн», – зазначив керівник проєкту Тарас Зозуля.

Додаток доступний для завантаження на Android та iOS і може працювати без інтернету – 95% контенту (опис пам’яток, маршрути та мапи) є офлайн. Користувачі можуть отримати історичну інформацію, розташування об’єктів, години роботи, а також планувати свої подорожі через функцію «Пленер-улюблене». Для цього потрібно відібрати в нотатник об’єкти, які зацікавили і прокласти маршрут. Окрім цього, у застосунку “Львівщина. Унікальний спадок” є модулі – погода і конвертер валют.

Окрім цінності для туристів, головний акцент у цьому проєкті – привернути увагу до неймовірної історичної та культурної спадщини регіону та зберегти її для наступних поколінь. Особливо у час, коли через російську агресію, усі пам’ятки культури та архітектури є під загрозою.

Додаток фіксує пам’ятки архітектури, об’єкти культурної спадщини у час воєнного стану, коли є вірогідність втратити щось цінне з цього переліку. Зараз ми фактично творимо історію нового науково-популярного формату. Це коли у часи Середньовіччя малювали панорами чи картини своїх міст. А тепер кожен зможе мати у себе в кишені панорами міст у доступному форматі”, – пояснив експерт проєкту, голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Микола Шеремета. 

Завантажити додаток можна за посиланнями:
• iOS: https://adw.st/y0 
• Android: https://adw.st/y1



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь