У КОНЮХІВСЬКІЙ ШКОЛІ ПРОВЕЛИ КРЕАТИВНИЙ ТИЖДЕНЬ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

Дата: 19.12.2018 11:46
Кількість переглядів: 1476

Фото без опису 

     Кольоровий тиждень - кольоровий настрій. Де ще можна побачити веселкові кольори серед зими? Лише у 4 класі, класним керівником якого є Галина Куришко Впродовж  тижня, з 10 по 16 грудня,  у НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІ ст. - ДНЗ» проводився тиждень початкових класів.  У ці дні четвертокласники  подорожували  кольоровою країною. Кожний день  був  незвичайним, яскравим та пізнавальним. Учні не просто потрапляли у країну певного кольору, але й розкривали його таємниці.  І кожен день цього тижня мав свій девіз та свою тематику. Обов’язкова умова тижня – одяг або елемент відповідного кольору.  Кольорові вікторини, кольорові вірші, різні завдання та задачі на кольорових аркушах та кольорових кульках, кольорові презентації, кольорова терапія, кольорові майстер – класи, насичені кольори, яскраві емоції та нові враження. Посмішки не сходили з обличчя дітей. Ходити до школи, за думкою учнів, стало цікавіше.

   «Синій» четвер  - День миру в Україні став особливим для учнів. Цього дня у 4 класі був проведений відкритий урок з української мови на тему: «Вправи на визначення відмінків прикметників у реченні». Урок розпочався із монологу – роздуму вчителя про темні хмари лихоліття, які кружляють над Україною. Для більш кращого усвідомлення матеріалу учні переглянули відео про Майдан і пригадали, з чого все починалося.

    Прийом «Тест – контроль»  був вдало використаний на етапі закріплення вивченого матеріалу.

    На уроці творча робота четвертокласників перетворила сумне деревце на дерево «миру і злагоди».

    Під час акції «Голуб миру» учні виготовляли голубів і прикріплювали їх на «галявині миру». Актуальною була і музична фізхвилинка «Україно, ми твоя надія». Урок завершився спільною молитвою «За мир». Кольоровий тижня став яскравою сторінкою шкільної родини.

 Фото без опису 

   Класний керівник 3 класу Галина Кравців  провела інтегрований урок «Шукачі скарбів». Урок природознавства переплітався із цікавими математичними завданнями та трудовим навчанням. Діти виконали вправу «Шифрувальник» та провели «Математичну естафету».

    На початку уроку діти – синоптики спрогнозували погоду на урок. Це відбувалось у жартівливій формі та створило позитивний настрій. Під час уроку діти довідались про корисні копалини Львівщини. Всім сподобалась фізхвилинка «Австралійський дощ».

      В ході уроку вчитель плавно перейшла до трудового навчання, де працювали з одною із будівельних корисних копалин - піском. Правда він був кінетичний. З нього діти будували фортецю. Одночасно розвивали моторику пальців та заспокоювали   нервову систему. Підсумок уроку проведений у формі інтерактивної  вправи «Мозковий штурм».

     У 2 класі  діти з вчителем Лесею Тивонович  працювали над навчальним проектом «Як бджоли готуються до зими».  Дітям було запропоновано підготувати цікаві факти про те, як бджоли готуються до зими, облаштовують вулик і заготовляють корм. У цьому учням 2 класу допоміг місцевий пасічник Мирон Барабаш, який організував пізнавальну екскурсію на власну пасіку та почастував дітей запашним медом. Впродовж 2 тижнів діти записували цікаву інформацію про бджіл, оформляли малюнки, збирали тематичні світлини.

     На завершальному уроці – презентації діти продемонстрували і знання, і роботу, і таланти. Працювали у групах і парах. Також інсценізували казку про молоду бджілку. На уроці панувала доброзичлива атмосфера та позитивний настрій.

     Цьогоріч в переліку навчальних предметів для першокласників з’явилася нова дисципліна «Я досліджую світ». Саме такий показовий урок провела класний керівник 1 класу Наталія Дрозд  Урок розпочався з ранкової зустрічі, де кожна дитина, сидячи в колі, щиро вітається з іншими. Далі вчитель провела групову вправу, спрямовану на розвиток академічних навичок. Учні працювали в групах та парах, виконували завдання на листочках та індивідуально на дошці.    

     Всі вчителі початкових класів показали свою роботу творчо та креативно.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь