На теренах Грабовецької ОТГ обговорювали перспективи збільшення видобутку на Орів-Уличнянському нафтогазовому родовищі

Дата: 29.12.2018 19:04
Кількість переглядів: 932

Фото без опису   

    27 грудня в приміщенні Народного дому с. Грбовець відбулася нарада  «Стан розробки та перспективи збільшення видобутку вуглеводнів на Орів-Уличнянському нафтогазовому родовищі». Зустріч пройшла відповідно до стратегії розвитку паливно-енергетичного комплексу Львівщини, в межах проекту «ІПВГ" 

 Участь у нараді взяли представники Стрийської, Дрогобицької та Сколівської райдержадміністрацій, голова Грабовецької ОТГ Богдан Барабаш та голови Орівської, Доброгостівської, Верхньостинавської, Уличненської сільських рад, на території яких розташоване Орів-Уличнянське нафтогазове родовище, представники видобувного підприємства ПАТ «Укрнафта», НГВУ «Бориславнафтогаз», а також експерт ГО «Агенція розвитку та співробітництва».
   Під час зустрічі йшлося про створення інструментів для прозорого управління видобутком й виробництвом вуглеводневих ресурсів на місцевому рівні та налагодження продуктивної співпраці між трьома сторонами ініціативи: органами державної влади і місцевого самоврядування, суспільством та видобувними компаніями в Львівській області.

   «У межах наради порушили проблемні питання щодо стану видобутку вуглеводнів, отримання рентних платежів громадами, перспективи з нарощення видобутку, а також плани відновлення свердловин з ліквідаційного фонду», - повідомив заступник директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Грет.

Фото без опису

  Крім цього, об’єктивну та вичерпну інформацію щодо планів надав операційний менеджер НГВУ «Бориславнафтогаз» Андрій Барабаш, який зазначив, що на родовищі є достатня кількість потенційних свердловин для відновлення, які пробурені в минулому (до ста свердловин), із застосуванням в них методів інтенсифікації припливів та новітнього обладнання для нарощення видобутку.

  За результами системного підходу нафтогазовидобувного підприємства до вирішення складних виробничих питань із видобутку нафти і газу, очікується відновлення до десяти свердловин, що суттєво вплине на збільшення видобутку вуглеводнів на родовищі.

   Тільки у злагодженій співпраці нафтогазовидобувних підприємств, громадських організацій та органів влади можливо ефективно вирішувати непрості завдання зі стратегії збільшення видобутку нафти і газу на Львівщині.

    Від цього громади отримають додаткові кошти для вирішення соціально-економічних питань на місцях, це також дозволить зміцнити рівень енергетичної незалежності України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь