День цивільного захисту в школі села Конюхів

Дата: 05.05.2019 13:20
Кількість переглядів: 6356

Фото без опису

        3 травня 2019 року в НВК «Конюхівський ЗНЗ І-ІІІст. -ДНЗ» проведено показові тренування – «День цивільного захисту».

    До йог проведення залучались: керівний склад ЦЗ НВК; педагогічний склад та технічний персонал НВК; учні 1 – 11-х класів. Впродовж «Дня цивільного захисту» було проведено ряд запланованих заходів.
    Класними  керівниками  1- 4  класів проведено квест  «Уникаємо небезпеки», в ході якого школярі  мали можливість ознайомитися з необхідною інфомацією у поліцейському відділку -1 кл., медичному пункті - 2кл., пожежній частині -3кл., газовій службі - 4 кл. Заходи проведені на високому рівні у відповідності до вимог часу з виявом патріотизму, милосердя та самозбереження
    Для учнів 5 класу класним керівником Костів О.Б. проведено бесіду «Вчимося правилам пожежної безпеки», під час якої діти повторили та систематизували  знання з правил пожежної безпеки, та обговорили алгоритм дії захистити себе під час пожежі. 
Класним  керівником  6 класу Брик О.Я. проведено вікторину – змагання з пожежної безпеки з метою  повторення правил пожежної безпеки та розвивати вміння знаходити вихід з небезпечних життєвих ситуацій.  
      Класний керівник 7 класу Ходань Л.Є. провела тренінг  «Обережно! Вогонь – не гра» з метою узагальнити та закріпити знання учнів з правил пожежної безпеки, навчити попереджати екстремальні ситуації , вчити цінувати людське життя та берегти своє здоров’я, виховувати навички обережного поводження з вогнем. На початку тренінгу учні на «краплинах дощу», які були прикріплені на дошці над символічним вогнищем, писали очікування, щоб в кінці заняття загасити це вогнище. Впродовж тренінгу проаналізовано різні ситуації на протипожежну тематику і повторено знаки пожежної безпеки. Працюючи в групах, учні складали алгоритми, як можна загасити різні типи пожеж на початковій стадії. Цікавим елементом було складання фотопазлів.
     У 8 класі (кл. кер. Усарська Р.Д.) проведено практикум «Небезпечні ситуації». У вступній частині вчитель пригадала учням, хто подарував людям вогонь(легенда), як вогонь став повсякденним супутником людини, і яка поведінка людини призводить до пожеж.  Проаналізовано презентацію   «Вогонь – друг, вогонь – ворог» та розглянуто ситуації, як діяти коли загорівся одяг, різна побутова техніка, як вибратися із задимленого приміщення.
      Особливий інтерес викликали проведені урок – практикум «Допоможи собі сам» (9 кл. , кл. кер. Уруська О.М.)  та урок обережності «Надзвичайні ситуації» (10 кл., кл. кер. Греб Н.Т.) , у ході яких учні переглянули навчальні фільми з тематики цивільного захисту,дізналися про сучасні засоби пожежогасіння, повторили правила використання індивідуальних засобів захисту органів дихання, дії населення під час різних видів надзвичайних ситуацій. Оформлено  виставку дитячих малюнків, стіннівок на тематику ЦЗ та НС. 
      Учні 7 -10 класів спільно із класними керівниками та вчителем трудового навчання Андріїв М.Р. у фойє НВК презентували композиції «Пожежа у лісі», «Ураган», «Цунамі», «Відродження землі», «Вогняне лихо».
     Учнями 10 класу під керівництвом вч. Захисту Вітчизни Костів О.Б. проведено показові навчально-практичні заняття з надання першої медичної долікарської допомоги при переломах, кровотечах та зупинці дихання, під час яких використано відповідні відео сюжети.  
     Цікавим та неординарним був проведений педагогом – організатором Візнюк М.С. КВК під гаслом «Самі знаємо, інших навчаємо, від пожежі і біди застерігаємо». Учні 5 -6 класів, які входять до складу шкільної Дружини юних пожежних «Рятівники», виступили перед аудиторією 7-11-х класів з пропагандою протипожежної безпеки у навчальному закладі. Дві команди «Saviors»(5 кл.) та «Вогняна банда» (6 кл.) у яскравій та творчій формі розповіли про правила пожежної та техногенної безпеки. Театральні постановки з пожежним колоритом, жарти та запальні хореографічні композиції вражали всіх своїм нестандартним підходом до поставлених завдань. Впродовж гри КВК учасники демонстрували надзвичайне відчуття гумору та кмітливості. Гравці обох команд були добре підготовлені і саме тому перемогла дружба. 
      Учні, які виступали, довели, що розуміють свою відповідальність за майбутнє країни.  Учні 10 – 11-х класів, які відвідують гурток «Джура» (кер. Греб І.М.), взяли участь  у проведенні військово – спортивної естафети. Метою змагання була пропаганда професії рятувальника, яка вчить учнів правильно і критично оцінювати свою поведінку в надзвичайних ситуаціях, приймати правильне рішення, вдало надавати першу допомогу, як собі так і товаришам, виховували мужність, бажання займатися фізкультурою , спортом, зміцнювати своє здоров`я.
    Цього ж дня була опрацьована ввідна - об’єктове тренування «Пожежа у НВК». Високу підготовленість та практичні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій показали керівний склад цивільного захисту навчального закладу, формування, які чітко діяли за своїм призначенням, педагогічний та технічний персонал школи, учні 5-11-х класів. Організовано і вчасно проведено евакуацію учнів, учителів та всіх працівників школи відповідно до розробленої в закладі Інструкції щодо виконання вимог та порядку дій населення (персоналу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій (пожежа): - відображені дії командирів ланок; - дії вчителя при отриманні сигналу «Евакуація». Всіх учасників навчально – виховного процесу евакуйовано на подвір’я НВК.
    Підсумком проведення Дня ЦЗ у НВК стало нагородження команд Дружини юних пожежників та учасників військово – спортивної естафети. 
     Практична спрямованість заходів, що проводилися, викликала інтерес в учнів, спонукала їх до поглиблення знань із ЦЗ та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій. Проведення «Дня цивільного захисту» показало , що керівний  склад ЦЗ НВК та учні вміють грамотно і чітко діяти для захисту свого життя і здоров’я.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь