Грабовецько - Дулібівська сільська рада

Львівська область, Стрийський район

день народження інтернету

Дата: 17.05.2022 12:19
Кількість переглядів: 1146

Фото без опису

17 травня - День народження Інтернету. Саме 17 травня 1991 року був прийнятий єдиний стандарт World Wide Web, відтоді цього дня святкують день народження Інтернету. Сьогодні людство не може уявити своє життя без можливості зайти в Мережу, почитати останні новини, знайти щось цікаве чи поспілкуватися з друзями.

Щодня за допомогою інтернету, ми навіть не підозрюємо, що у всесвітній мережі є свій покровитель і навіть Міжнародний день. Інтернет виконує таку велику кількість функцій, що зараз ми не можемо жити без нього. Тому цілком логічним є проголошення Міжнародного дня глобальної мережі Інтернет.

Ця дата була обрана не випадково. Справа в тому, що саме в цей день помер святий Ісидор Севільський. Саме його обрав Ватикан як покровителя «всесвітньої павутини». Серед кандидатів на це звання були також Педро Регаладо і свята Текла. Однак більшість членів церкви схилилися до того, що Ісидора Севільського буде кращим варіантом.

Пов'язано це з тим, що він створив першу в світі енциклопедію. Іоанн Павло II стверджував, що інтернет для нього є теж свого роду скарбницею знань. Також вплинув на вибір церкви той факт, що Ісидор в одній зі своїх робіт згадує перехресні посилання, які нагадують сучасні гіперпосилання.

Сьогодні всесвітня мережа стала настільки популярною, що практично не залишилося людей, які б не чули про це чудо техніки. Тепер це чи не основне джерело інформації, засіб зв'язку. На даний момент у нас є можливість робити покупки через інтернет, віртуально подорожувати по країнах і стежити за основними подіями в світі в режимі реального часу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь